3 mei 2017

  • “Ontwerpbesluit kwaliteitsborging voor het bouwen” is 1 mei j.l. gebupuliceerd op: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/besluiten/2017/05/01/onwerpbesluit-kwaliteitsborging-voor-het-bouwen                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Het betreft wijzingen van het Bouwbesluit 2012, het Besluit omgevingsrecht en het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet in verband met de invoering van een nieuw stelsel van kwaliteitsborging voor het bouwen.

27 januari 2017
Deze week hebben Royal Schiphol Group en KLM de vernieuwing en uitbreiding van de internationale KLM Crown Lounge aangekondigd.

Na de verbouwing biedt de lounge circa 1.400 zitplaatsen ten opzichte van de 800 nu en heeft het een oppervlakte van 6.300m2 ten opzichte van 3.600m2 nu.

Zie ook artikel in Bouwwereld: https://www.bouwwereld.nl/nieuws/verbouw-klm-crown-lounge-schiphol/

jd+ bouwadvies heeft voor dit prestigieuze project het afbouw bestek mogen schrijven.

20 januari 2017

Gevels villa in plan Bos Uyterlinde aan de Amersfoortseweg te Amersfoort uit de steigers!

20 januari 2017

2017 goed gestart met o.a. de volgende mooie nieuwe opdrachten:

  • ontwerp t/m aanvraag omgevingsvergunning nieuwbouw buurtontmoetingsruimte te Ede
  • bestek (STABU) renovatie/verbouw mbo-school te Utrecht
  • ontwerp verbouw bovenwoning naar twee appartementen te Barneveld

  januari 2017

  • Eisen aan duurzaamheid nieuwe huizen en kantoren per 2018: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2016/12/27/eisen-aan-duurzaamheid-nieuwe-huizen-en-kantoren
  • Concept wijziging bouwbesluit 2012: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/besluiten/2017/01/13/concept-wijziging-bouwbesluit-2012

  6 december 2016

  In opdracht van Marlies Rohmer Architects & Urbanists deze week gestart met de technische omschrijving voor de verbouw/uitbreiding van een bijzondere villa te Bloemendaal.

  16 november 2016

  Deze week voor drie BBC winkels de ontruimingsplattegronden afgerond en tevens een nieuwe opdracht gekregen voor de ontruimingsplattegronden voor de BCC winkels in Beverwijk, Eindhoven en Leidschendam.

  21 september 2016

  NIEUWE SUBSIDIEREGELING ENERGIEBESPARING EIGEN HUIS

  Sinds 15 september 2016 kunt u een landelijke nieuwe subsidie aanvragen voor energiebesparing in uw eigen koopwoning. Wanneer u twee of meer omvangrijke maatregelen laat uitvoeren zoals isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur en hoogrendementsglas, kunt u ongeveer 20 procent van de kosten terugkrijgen van het Rijk. Voert u de twee maatregelen uit, dan kunt u ook subsidie krijgen voor de extra maatregelen die energie besparen. Zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een isolerende buitendeur of een douche met warmteterugwinning.

  •    De subsidie aanvragen is mogelijk via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

  •    Lees meer over de subsidieregeling Energiebesparing in huis op de website van Milieucentraal.

  19 september 2016
  De aannemer is deze week gestart met de verdiepingsvloer van deze prachtige villa aan de Amersfoortseweg te Amersfoort.

  Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen